Nokvorsten Renovatie

Laat uw Nokvorsten bekijken door een Expert

Wat zijn Nokvorsten?

De nokvorsten zijn de bovenste pannen op uw schuine dak en zijn horizontaal bevestigd. De verbinding tussen de twee dakzijden wordt de nokvorst genoemd en is erg belangrijk voor de dichtheid van uw dak. Als er te veel vocht in de nokvorsten komt te zitten, dan kunnen de nokvorsten tijdens strenge winterdagen kapotvriezen. Ook is het mogelijk dat door het inkrimpen en uitzetten van het dak, de nokvorst scheurt. Een kapotte nokvorst is een veelvoorkomende oorzaak van lekkages en daarom is het een goed idee om uw dak zo nu en dan te laten onderhouden.

Nokvorsten Repareren

Vaak zijn nokvorsten met cement bevestigd, echter wordt dit poreus en kunnen deze los komen te zitten, doordat het cement gaat brokkelen. De aanhechting verslechterd en in dat het handig uw nokken te repareren of renoveren.

In veel gevallen hoeven de nokvorsten niet volledig vervangen te worden. Hierbij is een reparatie van de nokvorst voldoende. Dat bespaart u een hoop kosten! Wilt u hier meer over weten? Vraag dan een Vrijblijvende offerte aan.

Nokvorsten Repareren met Dakmortel

Flexim Dakmortel wordt vaak gebruikt voor het herstellen van de nokvorsten. Eerst wordt de nok van uw dak schoongemaakt en losliggend cement wordt verwijderd. Daarna worden met de flexim dakmortel de dakpannen weer aan elkaar gehecht. Dit doen we door de nokvorsten in de flexim dakmortel vast te zetten. Hierdoor sluiten de nokvorsten goed aan op de dakpannen en zorgen de stormranden ervoor dat uw dak zelfs tijdens een zware storm lekvrij is. Zodoende worden de nokvorsten bevestigd aan elkaar en zorgt het ervoor dat er vanaf bovenaf ook geen vocht meer tussen kan dringen. Op deze manier voorkomen we lekkages. Wilt u hier meer over weten? Vraag dan direct Gratis Advies Aan.

 

Nokvorsten Renoveren

Voor het renoveren van nokvorsten wordt er gebruik gemaakt van een ventilerende ruiterrol. Hierbij worden de pannen en de nokvorsten vernieuwd. Het plaatsen van een ruiterrol zorgt ervoor dat uw huis ventileerd en zorgt ervoor dat er geen schimmelvorming meer vanuit het dak kan ontstaan. Daarnaast zorgt het voor een beter aanzicht van het dak. Wilt u hier meer over weten? Vraag dan een Vrijblijvende Offerte aan.