Stormschade

Stormschade aan het dak voorkomen en repareren

Door de afgelopen stormen in Nederland is het niet gek als je stormschade aan je woning hebt opgelopen. Veelvoorkomende schades door een storm zijn een kapot dak en lekkages. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om de schade te beperken. Helaas is dit niet altijd voldoende, en kan er alsnog schade optreden. Wij van Prins Dakonderhoud staan voor je klaar om deze schade op te lossen. Zo zorgen we dat jouw woning ook echt bewoonbaar blijft.

Eerste stap bij Stormschade

In Nederland hebben we de laatste tijd veel last gehad van stormen. Dit komt jaarlijks steeds vaker voor. Wanneer een storm erg krachtig is, kan dit helaas leiden tot stormschade aan je woning. De meest voorkomende stormschade is schade aan het dak. Dit is erg vervelend, want dat kan weer tot lekkages leiden. Daarom is het goed om zo snel mogelijk actie te ondernemen bij een stormschade aan je woning.

Allereerst is het belangrijk om foto’s van de schade te maken, zodat je die later naar de verzekering kunt sturen. Begin nooit zelf met opruimen, dit kan namelijk voor nog meer schade zorgen. Schakel een professional in om de schade te beoordelen en op te lossen. Wij van Prins Dakonderhoud hebben al jaren ervaring met het oplossen van een stormschade, en helpen je er graag mee.

Stormschade indienen bij de verzekering

Wanneer je kosten maakt door de ontstane stormschade, is het goed om te weten of je dit wel of niet kunt indienen bij de verzekering. In veel gevallen is dit gelukkig wel zo. Verzekeraars gaan vaak uit van stormschade als er een windkracht van 7 of hoger heeft plaatsgevonden. Als er stormschade aan je woning is, dan valt dit onder de inboedelverzekering. Het is belangrijk om foto’s te maken van de ontstane stormschade, zodat de verzekeraar dit kan beoordelen. Daarnaast kan het handig zijn om de aankoopbewijzen van de spullen die beschadigd zijn op te zoeken en in te sturen.